Kącik Kulinarny: szaszłyki z grilla

Dziś w naszym Kąciku Kulinarnym wracamy do potraw z grilla. Choć najczęściej na ruszcie ląduje kiełbasa lub karczek, proponujemy spróbować także kolorowych szaszłyków. 

Składniki:

  • kurczak
  • kiełbasa
  • cukinia
  • papryka (najlepiej w różnych kolorach)
  • cebula
  • pieczarki
  • przyprawa do grilla

Potrzebne będą także patyczki do szaszłyków i tacki do pieczenia.

Mięso oraz wszystkie warzywa myjemy i kroimy w grubą kostkę. Kurczaka przyprawiamy przyprawą do drobiu lub do grilla, a następnie na każdy patyczek naprzemiennie nabijamy nasze warzywa i mięso.

Gotowe szaszłyki obsypujemy przyprawą do grilla i smażymy ułożone na tackach.

To nasza propozycja na tradycyjne szaszłyki. A Wy z czym robicie to pyszne danie?

Proponujemy podawać z sałatką tzatziki.

Zobacz rownież:

Kącik Kulinarny: podudzia z grilla w soku z pomarańczy

Kącik kulinarny: sałatki dobre nie tylko do grilla

Grillowanie w kąciku kulinarnym

 

 

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content