Dziś w naszym Kąciku Kulinarnym wracamy do potraw z grilla. Choć najczęściej na ruszcie ląduje kiełbasa lub karczek, proponujemy spróbować także kolorowych szaszłyków.
Składniki:
- kurczak
- kiełbasa
- cukinia
- papryka (najlepiej w różnych kolorach)
- cebula
- pieczarki
- przyprawa do grilla
Potrzebne będą także patyczki do szaszłyków i tacki do pieczenia.
Mięso oraz wszystkie warzywa myjemy i kroimy w grubą kostkę. Kurczaka przyprawiamy przyprawą do drobiu lub do grilla, a następnie na każdy patyczek naprzemiennie nabijamy nasze warzywa i mięso.
Gotowe szaszłyki obsypujemy przyprawą do grilla i smażymy ułożone na tackach.
To nasza propozycja na tradycyjne szaszłyki. A Wy z czym robicie to pyszne danie?
Proponujemy podawać z sałatką tzatziki.
Zobacz rownież:
Kącik Kulinarny: podudzia z grilla w soku z pomarańczy
Kącik kulinarny: sałatki dobre nie tylko do grilla
Grillowanie w kÄ…ciku kulinarnym