Schab z czerwonymi buraczkami i ziemniakami.

Dziś w „Kąciku kulinarnym”, nasza Czytelniczka Julia Kołos poleca schab z czerwonymi buraczkami i ziemniakami. 

Składniki:
– ziemniaki
– schab bez kości
– cebula
– buraki ugotowane
– sól pieprz
-mąka
– szczypiorek
– pietruszka
– bulion warzywny
-oliwa.

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obrać i ugotować.
2. Mięso pokroić, rozbić, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące i obsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu.
3. Mięso dusić w niewielkiej ilości bulionu do miękkości, dodać przyprawy i świeżą pietruszkę.
4. Cebulę obrać pokroić w półksiężyce, podsmażyć na patelni i dodać do mięsa, sos zagęścić.
5.Buraczki zetrzeć na średnich oczkach.
6.Ziemniaki wyłożyć na talerz dodać mięso polać sosem i dodać buraczki.

Smacznego !

Przepis i foto: Julia Kołos. 

 

Autor: Redaktor3

Udostępnij post na:

Skip to content