Hawajska, Margherita, pepperoni, górska czy farmerska? Neapolitańska, sycylijska czy rzymska? Nie ważne jaki rodzaj. Każda smakuje wyśmienicie i ma swoich fanów. Pizza, bo o niej mowa, cieszy się olbrzymią popularnością także i w Polsce a dziś obchodzi swoje święto.
Okazuje się, że nie pochodzi z Włoch a z Grecji, to w Polsce swego czasu natomiast, w 2010 roku, upieczono ją największą na świecie. Obecnie ta z Kalifornii ustanawia rekord, ma bowiem 1930 metrów, a do jej upieczenia w ciągu 14 godzin zużyto 8 ton ciasta.
Ciekawi jesteśmy, które pizze są waszymi ulubionymi? Z piekarnika czy z pieca? Na grubym czy cienkim cieście? Jakie dodatki polecacie?
Czy jesteście przed czy po zjedzeniu tego pysznego dania, które można przyrządzić samemu lub zamówić na wynos? Podzielcie się z nami zdjęciami na naszym funpage`u.
Jeśli natomiast chcecie, by wasz przepis na pizzę wzbogacił nasz kącik kulinarny – prześlijcie go wraz z kilkoma zdjęciami na adres redakcja@mojgdow.pl .
Czekamy na Wasze zdjęcia a tymczasem życzymy smacznego!
Foto: Mój Gdów.