Paluszki krabowe- przez jednych uwielbiane, przez innych mniej. My zachęcamy do spróbowania zwłaszcza tych, którzy jeszcze nie znają ich smaku. Na początek przygody z paluszkami krabowymi polecamy prostą i szybką sałatkę z awokado i pomidorkami koktajlowymi.
Będziemy potrzebować (porcja dla 2 osób):
- 2-3 paluszków krabowych
- 1 awokado
- kilka pomidorków koktajlowych
- sok z cytryny lub limonki
- sól i pieprz
Paluszki krabowe należy odmrozić, odwinąć z folii i sparzyć wrzątkiem na sicie. Rozdrobnić, rozdzielając wzdłuż na pojedyncze włókna. Awokado obrać i rozdrobnić widelcem. Umyte pomidorki koktajlowe pokroić na drobną kosteczkę, wszystko razem wymieszać. Sałatkę skropić sokiem z cytryny lub limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem.