Kącik Kulinarny: sałatka z paluszkami krabowymi

Paluszki krabowe- przez jednych uwielbiane, przez innych mniej. My zachęcamy do spróbowania zwłaszcza tych, którzy jeszcze nie znają ich smaku. Na początek przygody z paluszkami krabowymi polecamy prostą i szybką sałatkę z awokado i pomidorkami koktajlowymi.

Będziemy potrzebować (porcja dla 2 osób):

  • 2-3 paluszków krabowych
  • 1 awokado
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sok z cytryny lub limonki
  • sól i pieprz

Paluszki krabowe należy odmrozić, odwinąć z folii i sparzyć wrzątkiem na sicie. Rozdrobnić, rozdzielając wzdłuż na pojedyncze włókna. Awokado obrać i rozdrobnić widelcem. Umyte pomidorki koktajlowe pokroić na drobną kosteczkę, wszystko razem wymieszać. Sałatkę skropić sokiem z cytryny lub limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content