KÄ…cik Kulinarny: pyszne grzyby do pizzy

Dziś w Kąciku Kulinarnym swym sprawdzonym przepisem na grzyby do pizzy dzieli się z nami Pani Ania. Przepis pochodzi ze strony Wielkie Żarcie. W domu Pani Ani zagościł on na stałe.

Potrzebujemy:

 

  1. durszlak obgotowanych różnych rodzajów grzybów
  2. 4 cebule
  3. 2 papryki
  4. szklankÄ™ oleju
  5. łyżkę cukru
  6. łyżkę octu
  7. sól, pieprz
  8. słoiczek przecieru pomidorowego
  9. 4 zÄ…bki czosnku

CebulÄ™ obrać i pokroić w plastry. PaprykÄ™ oczyÅ›cić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej i poddusić na nim cebulkÄ™ i paprykÄ™, nastÄ™pnie dodać grzyby oraz cukier i ocet. Doprawić do smaku i dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać koncentrat i zmiażdżony czosnek. PrzeÅ‚ożyć do sÅ‚oików i pasteryzować okoÅ‚o pół godziny. 

 

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content