Kącik Kulinarny: pyszne grzyby do pizzy

Dziś w Kąciku Kulinarnym swym sprawdzonym przepisem na grzyby do pizzy dzieli się z nami Pani Ania. Przepis pochodzi ze strony Wielkie Żarcie. W domu Pani Ani zagościł on na stałe.

Potrzebujemy:

 

  1. durszlak obgotowanych różnych rodzajów grzybów
  2. 4 cebule
  3. 2 papryki
  4. szklankę oleju
  5. łyżkę cukru
  6. łyżkę octu
  7. sól, pieprz
  8. słoiczek przecieru pomidorowego
  9. 4 ząbki czosnku

Cebulę obrać i pokroić w plastry. Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej i poddusić na nim cebulkę i paprykę, następnie dodać grzyby oraz cukier i ocet. Doprawić do smaku i dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać koncentrat i zmiażdżony czosnek. Przełożyć do słoików i pasteryzować około pół godziny. 

 

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content