Dziś w Kąciku Kulinarnym swym sprawdzonym przepisem na grzyby do pizzy dzieli się z nami Pani Ania. Przepis pochodzi ze strony Wielkie Żarcie. W domu Pani Ani zagościł on na stałe.
Potrzebujemy:
- durszlak obgotowanych różnych rodzajów grzybów
- 4 cebule
- 2 papryki
- szklankÄ™ oleju
- łyżkę cukru
- łyżkę octu
- sól, pieprz
- słoiczek przecieru pomidorowego
- 4 zÄ…bki czosnku
Cebulę obrać i pokroić w plastry. Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej i poddusić na nim cebulkę i paprykę, następnie dodać grzyby oraz cukier i ocet. Doprawić do smaku i dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać koncentrat i zmiażdżony czosnek. Przełożyć do słoików i pasteryzować około pół godziny.