Kącik Kulinarny: ciasteczka migdałowe

Dziś w naszym Kąciku Kulinarnym coś na słodko. Przedstawiamy przepis naszej Czytelniczki na ciasteczka migdałowe.

Składniki:

  • 1 paczka kleiku ryżowego
  • 3 jajka
  • 1 kostka masÅ‚a
  • 1 Å‚yżeczka proszku
  • 1/2 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • opakowanie pÅ‚atków migdałów (rozkruszyć na maÅ‚e czÄ…steczki)
  • olejek migdaÅ‚owy (kilka kropel)

Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować nieduże kuleczki i w każdej zrobić wgłębienie. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Upieczone ciasteczka można podawać np. z nutellÄ…, lukrem,  dżemem lub powidÅ‚ami.

Smacznego!

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content