Kącik Kulinarny: faszerowana cukinia z grilla według KGW Krakuszowice

SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB:  

3 nieduże cukinie, 30 dag mięsa mielonego, pół papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki kaszki kuskus, 15 dag sera żółtego, przyprawy sól, pieprz oregano, papryka mielona, olej do podsmażenia.

 

WYKONANIE:

Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ, odrobinę posolić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i zmiażdżony czosnek, następnie dodać mięso. Całość usmażyć. Dodać połowę startego sera i przygotowaną według przepisu na opakowaniu kaszkę kuskus. Doprawić do smaku solą, pieprzem‚ oregano i mieloną papryką.  Przygotowanym farszem napełniać połówki cukinii, posypać resztą sera i grillować.

 

Życzymy smacznego.     

                                                 

Autor: Redaktor1

Udostępnij post na:

Skip to content