Niedawno informowaliśmy, że Spółdzielnia Socjalna Tradycje Regionalne otrzymała nominację do nagrody „Perła 2021”. Dziś już wiemy, że pracownicy spółdzielni wykorzystali swą szansę, i z konkursu, który odbył się w ubiegły weekend w Poznaniu, wrócili z nagrodą!
Udział w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów”, który odbył się 10 września br. w Karniowicach, otworzył naszej Spółdzielni nowe możliwości. To właśnie w tym konkursie, zdobyte drugie miejsce oraz nominacja do Perły 2021 za kluski kudłate z gęsią w sosie borowikowym i modro kapustą zapewniły nam udział w kolejnym etapie tj. gali, w której uczestniczyliśmy w miniony weekend na Międzynarodowych Targach w Poznaniu w Pawilonie Iglica. Ogromnym wyróżnieniem było otrzymanie Nagrody Perła oraz Certyfikat na najlepszą polską regionalną potrawę– mówi Ewelina Sala, Prezes gdowskiej Spółdzielni- Cieszymy się, że nasze regionalne danie tak proste a zarazem wyszukane, zachwyciło podniebienia smakoszy tradycyjnych potraw. Pragnę przy tym nadmienić, że nasza Spółdzielnia jest pomysłem Wójta Gminy Pana Zbigniewa Wojasa, a celem jej działania jest społeczna zawodowa reintegracja oraz tworzenie więzi międzyludzkich. Zważywszy na fakt, że trudne chwile podyktowane reżimem pandemii były i są wciąż jeszcze ciężkim okresem w życiu spółdzielni, tym bardziej osiągnięty sukces jest ogromną radością połączony z satysfakcją i wiarą, że było warto. Żywię nadzieje, że to to dopiero początek naszych sukcesów…
Przypominamy rozmowę z Panią Eweliną Salą, która miała miejsce w połowie września, po ogłoszeniu nominacji do „Perły 2021”: zobacz tutaj
Gratulujemy!