Ogłoszenie o konkursie na najlepszą publikację kulinarną w 2019 r.

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Dolina Raby” ogłasza VII konkurs im. Stanisława Czernieckiego na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach w 2019 r. w którym nagrodą jest puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacje należy nadsyłać na adres stowarzyszenia do 30 sierpnia 2019 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 14 września 2019 r. podczas IX Festiwalu Rosołu w Rozdzielu. Do konkursu zapraszamy autorów i wydawców publikacji kulinarnych w tym przede wszystkim lokalne grupy działania z całego kraju.

UCZESTNICY KONKURSU
1. Konkurs ma charakter otwarty. Zgłoszenia może dokonać każdy, w szczególności podmioty, które wydały publikację kulinarną, są jej autorami lub wykazują związek z publikacją. Nagroda przysługuje wydawcy bądź autorowi publikacji.
2. Publikacja powinna zawierać przepisy na potrawy związane z obszarem geograficznym, który charakteryzuje się szczególnymi cechami regionalnymi i lokalnymi

Do konkursu mogą zostać zgłoszone publikacje kulinarne, które nie podlegały wcześniejszej ocenie oraz nie uzyskały nagrody w poprzednich edycjach konkursu w roku 2013, 2014 i 2015 oraz te, które nie uzyskały głównej nagrody lub wyróżnień w roku 2016, 2017 oraz 2018 roku.

Więcej informacji w regulaminie:

Regulamin Konkursu im. St Czernieckiego w 2019 r.

Formularz zgłoszeniowy najlepsza publikacja kulinarna 2019

Źródło: http://dolinaraby.pl/

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content