Muszle makaronowe na dwa sposoby

Dziś prezentujemy przepis naszej redakcyjnej koleżanki na muszle makaronowe nadziewane sałatką.

Pierwsze nadzienie jest z tuńczykiem, druga wersja z szynką.

Potrzebujemy opakowanie dużych muszli makaronowych do nadziewania. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przygotowujemy 2 sałatki, pamiętając, aby składniki pokroić na dość małe kawałki (wielkości ziarna kukurydzy).

[Not a valid template]

sałatka z tuńczykiem:

  • opakowanie tuńczyka (najlepiej w kawałku)
  • twarda część zielonego ogórka
  • pół puszki kukurydzy
  • czerwona papryka (ok. połowy,w zależności od wielkości)
  • szczypiorek lub zielona cebulka (garść po pokrojeniu)
  • łyżeczka jogurtu naturalnego i łyżeczka majonezu (jeśli ktoś lubi można dać więcej)
  • sól i pieprz do smaku

[Not a valid template]

sałatka z szynką:

  • mały kawałek szynki
  • mały kawałek sera żółtego
  • pół puszki kukurydzy
  • połowa papryki czerwonej
  • dwie rzodkiewki
  • twarda część zielonego ogórka
  • łyżeczka jogurtu naturalnego i łyżeczka majonezu (jeśli ktoś lubi można dać więcej)
  • sól i pieprz do smaku

Składniki na sałatki mieszamy, a następnie nadziewamy sałatką ugotowane muszle.

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content