Mizeria inaczej

Dziś proponujemy Państwu dodatek do obiadu idealny na upalne dni

Składniki:

– główka saÅ‚aty masÅ‚owej (może być również dodatkowo lodowa)

-2-3 ogórki

– 1 cebula

– Å›mietanka 12%

– szczypta kwasku cytrynowego

– sól, pieprz, cukier

-odrobina mleka, lub wody

 

Przygotowanie:

SaÅ‚atÄ™ myjemy i rozrywamy na mniejsze kawaÅ‚ki, wkÅ‚adamy do miski.  Do osobnej miski wrzucamy obranego ze skórki i pokrojonego w plasterki ogórka. Posypujemy solÄ…, by zmiÄ™kÅ‚. Po chwili odlewamy puszczonÄ… przez ogórka wodÄ™. PrzekÅ‚adamy do miski z saÅ‚atÄ….

Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do sałaty i ogórka.

Na koniec przyprawiamy kwaskiem cytrynowym, solą, pieprzem, cukrem, oraz zalewamy śmietanką i mlekiem lub wodą. Mieszamy i odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

Smacznego 🙂

Autor: Redaktor1

Udostępnij post na:

Skip to content