KÄ…cik Kulinarny: szybkie ciasto czekoladowe

 

Dziś polecamy bardzo prosty przepis, na szybkie ciasto czekoladowe. Jako słodka przekąska sprawdzi się idealnie. Można zrobić wersję bez dodatków lub z owocami, u nas z malinami.

Składniki:

  • 80 g masÅ‚a
  • 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 250 g mÄ…ki
  • 3 Å‚yżki kakao
  • 1,5 Å‚yżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • opcjonalnie: maliny

W garnuszku roztapiamy masÅ‚o z poÅ‚amanÄ… czekoladÄ… czÄ™sto mieszajÄ…c. Po zdjÄ™ciu z ognia dodajemy mleko oraz jajka i mieszamy różgÄ… kuchennÄ…- do poÅ‚Ä…czenia siÄ™ skÅ‚adników.
W drugim naczyniu Å‚Ä…czymy przesianÄ… mÄ…kÄ™, proszek do pieczenia i cukier. NastÄ™pnie skÅ‚adniki mokre przelewamy do suchych i delikatnie mieszamy Å‚yżkÄ…. Ciasto przekÅ‚adamy do wyÅ‚ożonej papierem do pieczenia formy, a na wierzch ukÅ‚adamy maliny.
Pieczemy ok 40-45 min w temperaturze 180 stopni.

Smacznego.

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content