Kącik Kulinarny: Mini serniczki z owocami

Dziś proponujemy mini serniczki z polewą czekoladową z dodatkiem owoców. To świetny pomysł na łatwy do przygotowania i szybki deser. 

Na spód możemy wyłożyć biszkopty, pokruszone herbatniki lub ciasteczka oreo, możemy także zrobić tradycyjnie spód z ciasta kruchego lub z płatków owsianych i masła.

Składniki na ciasto:

  • 800 g zmielonego twarogu 
  • 3 jajka
  • ok. 120 g drobnego cukru do wypieków
  • pół budyniu śmietankowego
  • dowolne owoce do dekoracji

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Twaróg, jajka, budyń i cukier zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Nie miksować za długo- tylko do połączenia składników.

Standardową formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub przygotować małe naczynia do zapiekania. Na dno każdej foremki wyłożyć przygotowane składniki na spód, a na nie wyłożyć masę serową.

Piec około 25 minut w temperaturze 150ºC. Przestudzić. Można polać polewą czekoladową i udekorować ulubionymi owocami.

 

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content