Dziś proponujemy mini serniczki z polewą czekoladową z dodatkiem owoców. To świetny pomysł na łatwy do przygotowania i szybki deser.
Na spód możemy wyłożyć biszkopty, pokruszone herbatniki lub ciasteczka oreo, możemy także zrobić tradycyjnie spód z ciasta kruchego lub z płatków owsianych i masła.
Składniki na ciasto:
- 800 g zmielonego twarogu
- 3 jajka
- ok. 120 g drobnego cukru do wypieków
- pół budyniu śmietankowego
- dowolne owoce do dekoracji
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Twaróg, jajka, budyń i cukier zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Nie miksować za długo- tylko do połączenia składników.
Standardową formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub przygotować małe naczynia do zapiekania. Na dno każdej foremki wyłożyć przygotowane składniki na spód, a na nie wyłożyć masę serową.
Piec około 25 minut w temperaturze 150ºC. Przestudzić. Można polać polewą czekoladową i udekorować ulubionymi owocami.