Kącik Kulinarny: kotlety rwane

Dziś w Kąciku Kulinarnym prezentujemy przepis naszej Czytelniczki, Pani Marii, która poleca tzw. kotleciki rwane z piersi kurczaka.

SkładnikiL

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 nieduża czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz,  1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • kawałek starego żółtego sera
  • olej do smażenia

Umyty filet, paprykę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki wymieszać z mąką, majonezem, serem, jajkiem i przyprawami. Nakładać łyżką na rozgrzany na patelni olej.

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content