Lody po nowemu…

W marcu 2020 roku, na kulinarnej mapie Gdowa pojawiło się ciekawe miejsce. Pomimo wyjątkowo niesprzyjających okoliczności udało się uruchomić nowy biznes. Niewątpliwie z dużo większymi trudnościami niż się spodziewano… Rozmawiamy z właścicielem LODOlandii, panem Grzegorzem Kaperą.

– Jakie rady ma Pan dla przedsiębiorców otwierających biznes w tak wyjątkowej sytuacji?

– Trzeba dostosować się do obecnych wytycznych, które cały czas się zmieniają, nowelizują. Warto selekcjonować informacje dla przedsiębiorców, korzystać z wiarygodnych portali, ponieważ wiele materiałów pojawiających się w internecie jest po prostu nieprawdziwych. Jednak nie można się poddawać, bo jeśli nam obecna sytuacja związana z pandemią nie przeszkodziła w otwarciu firmy, to innym również się uda!

– Czy w Państwa lodziarni również najczęściej wybierane są tradycyjne smaki?

– Niektórzy gdowianie znają smak naszych lodów ze Szczyrzyca. Mają już więc swoje ulubione, m.in. ciasteczko, róża, jogurt z wiśnią. Codziennie można wybierać spośród 24 smaków. A w sumie proponujemy ich około 50, więc czasem klientom ciężko jest się zdecydować i zostają przy tradycyjnej śmietance.

– Czy produkujecie lody na miejscu?

– Tak, nasze lody przygotowywane są na miejscu. Do ich produkcji używamy świeżego mleka i kremowej śmietanki.

– Z okazji Dnia Dziecka zorganizowaliście wyjątkową akcję, proszę coś więcej o niej powiedzieć…

– Zrób przyjemność swojemu Dziecku, jednocześnie pomóż Dzieciom z Domu Dziecka – to było hasło przewodnie akcji charytatywnej LODOlandii Gdów. Cały dochód ze sprzedaży w Dniu Dziecka przekazany został do Domu Dziecka w Żmiącej. Do akcji włączyła się także LODOlandia w Szczyrzycu i Tymbarku. Razem udało się uzbierać kwotę 8050, 68 zł. Dziękujemy, że byliście z nami!

 

Przypominamy, że dziś  upływa termin nadsyłania zgłoszeń w naszym konkursie, w którym nagrody funduje właśnie lodolandia. Sprawdź szczegóły: http://www.mojgdow.pl/konkurs-z-lodolandia/

Autor: admin

Udostępnij post na: