Kącik Kulinarny: wątróbki z jabłkiem zawijane w boczku

 

Dziś w naszym Kąciku Kulinarnym przystawka bądź jak kto woli przekąska. Prosta i pyszna. Słyszeliśmy o osobach, które przekonały się do jedzenia wątróbki po spróbowaniu jej właśnie w tej wersji:)

Składniki:

  • wątróbka drobiowa
  • plasterki boczku
  • jabłko pokrojone na ósemki

Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Jabłka umyć, obrać, pokroić na ósemki wycinając gniazdo nasienne. Wątróbkę z kawałkiem jabłka ułożyć na plastrze boczku. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane przekąski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.

mojGdow.pl

Autor: admin

Udostępnij post na: