Kącik Kulinarny: szybkie ciasto czekoladowe

 

Dziś polecamy bardzo prosty przepis, na szybkie ciasto czekoladowe. Jako słodka przekąska sprawdzi się idealnie. Można zrobić wersję bez dodatków lub z owocami, u nas z malinami.

Składniki:

  • 80 g masła
  • 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 250 g mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • opcjonalnie: maliny

W garnuszku roztapiamy masło z połamaną czekoladą często mieszając. Po zdjęciu z ognia dodajemy mleko oraz jajka i mieszamy różgą kuchenną- do połączenia się składników.
W drugim naczyniu łączymy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, a na wierzch układamy maliny.
Pieczemy ok 40-45 min w temperaturze 180 stopni.

Smacznego.

mojGdow.pl

Autor: admin

Udostępnij post na: