Kącik Kulinarny: śledź pod pierzynką wg KGW Nieznanowice

Dziś w naszym Kąciku Kulinarnym proponujemy przepis Pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Nieznanowic na śledzia pod pierzynką.

Składniki:

  • 6 szt. Å›ledzia matias- pokroić w paski
  • 5 cebul- pokroić w kostkÄ™ – sparzyć
  • 5 ogórków kiszonych- pokroić w kostkÄ™
  • 5 jaj ugotowanych- zetrzeć na grubej tarce
  • 5 Å‚yżek majonezu
  • 5 szt. marchewek startych na grubej tarce
  • 4 pietruszki starte na grubej tarce
  • 5 Å‚yżek majonezu
  • 20 dkg sera żółtego- zetrzeć na tarce na maÅ‚ych oczkach

Podane składniki układać warstwami w szklanym naczyniu według podanej kolejności. Przekładając warstwy przyprawiać solą i pieprzem.

 

Autor: admin

Udostępnij post na:

Skip to content